IT & MULTIMEDIJA | Pixel | Udruženje za art i vizualno komunikacijske vještine

IT & MULTIMEDIJA

Multimedija je oblik umjetnosti u digitalnom dobu. Tekst može prenijeti svaku informaciju, ali je pitanje koliko učinkovito. Korištenje zvuka, slika, animacija, igre ili video zapisa ubrzava i olakšava prijenos informacija. Uz to, multimedija nužno uzrokuje i veću interakciju s korisnikom.

 Šta to znači za vas?

Multimedija je prostor koji se neprestano mijenja; kako se razvijaju nove tehnike i tehnologije, tako se otvaraju i šire palete virtualnih alata. Ako ste kreativni i volite vidjeti rezultate svoga rada, dobrodošli u svijet multimedije i IT područja!

Odjel informacijskih tehnologija nudi multimedijalni program organiziran kroz radionice, kao i mogućnost on-line edukativnih treninga. Program obuhvata edukaciju o tehničkim poslovima vezanim za dizajn i izradu interaktivnih multimedijskih komunikacija. Možete naučiti kako programirati autorski softver, pokretne grafike, razvijati vizualni dizajn, audio-vizualne sadržaje, video igrice, aplikacije, animacije i druge srodna tehnička znanja.

Odjel informacijskih tehnologija organizra treninge u podučavanju, istraživanju i obrazovanju. Program obuhvata kombinaciju tema iz tehnologija i njihovu efikasnu primjenu u pronalaženju rješenja. Informacijske tehnologije fokusirane su na tehničku analizu, dizajn sistema i aplikacija, pružajući polaznicima izuzetno jaku bazu vještina potrebnih za efikasnu implementaciju dizajna i sistema.

Pratimo trendove i razvijamo nove digitalne platforme. Upotrebom najsavremenije opreme i studija, za pojedince ili grupe, kontinuriano organiziramo treninge i radionice iz oblasti: