Objava dobitnika “Pokaži se – dokaži se!” | Pixel | Udruženje za art i vizualno komunikacijske vještine

Objava dobitnika “Pokaži se – dokaži se!”

Projekt «Pokaži se – dokaži se!» usmjeren na studente završnih godina fakulteta i na studente koji su tek diplomirali, u organizaciji udruženja za vizualne i art komunikacije „Pixel“ podržan od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, a u kojem je učestvovalo više desetina mladih završen je, te je stručna komisija ocijenila i evaluirala sve pristigle aplikacije. Članovi komisije su izrazili zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova, te potencijalom kojim BiH raspolaže kada su u pitanju mladi i obrazovani ljudi skloni razvoju biznisa. Posebno pozitivno mišljenje su iskazali vezano uz aplikacije i radove koji se odnose na proizvodne djelatnosti.

Stručna komisija je proglasila i 5 najboljih radova, slijedećim redoslijedom, po osnovu ukupno ostvarenih bodova:

R. Br.

Ime i prezime

Naziv rada

1

Semir Musić

Plantaža šumske jagode i ribizle

2

Miloš Bjeljac

Destilerija “Bjeljac”

3

Enis Bašić/
Zlatan Agić

Lilium

4

Lavić Benin

No Limit

5

Haris Magrdžija

Business Development Agency

Prema ocjenama stručnog žirija, najbolji dostavljeni business plan je rad pod nazivom „Plantaža šumske jagode i ribizle“, autora Semira Musića, koji će biti nagrađen iznosom od 500,00 (pet stotina KM).

Biografije svih autora pet najboljih radova će biti dostavljeni najvećim bh kompanijama s preporukama, odnosno opisom učešća u projektu „Pokaži se, dokaži se“.

Organizator projekta «Pokaži se – dokaži se!»  – udruženje za vizualne i art komunikacije „Pixel“,  podržan od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, se zahvaljuje svim mladim osobama koje su uzele učešće u projektu.