soccer jerseys Wholesale nike NFL Jerseys Wholesale nike jerseys nike nfl jerseys basketball jerseys cheap basketball jerseys china Wholesale Jerseys supply Cheap Jerseys from china NFL Jerseys free shipping Wholesale Jerseys China Nike NFL Jerseys Wholesale nike Jerseys wholesale jerseys supply wholesale jerseys usa cheap Snapback Hats
PRAVO | Pixel | Udruženje za art i vizualno komunikacijske vještine

PRAVO

U cilju unapređenja zajednice i poštivanju prava i sloboda, zagovaramo reformu sektora pravne zaštite. Podržavamo izgradnju kapaciteta institucija koje rade na razvoju i strategiji za zaštitu moralnih i materijalnih interesa, a koji proizilaze iz naučne, književne ili umjetničke proizvodnje. Usmjereni smo na potporu daljeg razvoja procesa, te jačamo dijalog između državnih institucija i pojedinaca radi osiguranja očuvanja, razvoja i širenja nauke i kulture. Poseban akcenat stavljamo na istraživačku i stvaralačku djelatnost, te razvijanje međunarodne saradnje i veza na polju nauke i kulture.

Potičemo inovacije koje učvršćuju cijeli niz građanskih, političkih, socijalnih i kulturnih prava, uključujući sljedeće:


Proaktivnim djelovanjem u lokalnoj zajednici, kroz uključivanje javnosti i privatnog sektora, želimo pružiti pomoć javnim institucijama prilikom:


Područje intelektualne svojine i autorskih prava je jedno od najvažnijih područja koje zahtijeva reformu. Intelektualna svojina se dijeli u dvije kategorije industrijsku svojinu i autorsko pravo i srodna prava. Industrijska svojina podrazumijeva patente, žigove, industrijski dizajn i geografske oznake, a autorsko pravo obuhvata književna djela, kao i djela iz oblasti nauke i audio-vizulane umjetnosti. Srodna prava odnose se na prava i sastav pravne zaštite umjetničkog izražaja, te zaštitu organizacijskih, poslovnih i finansijskih ulaganja u izvođenje, proizvodnju i distribuciju audio-vizualnih autorskih djela.


Pružamo mogućnost da kroz projekte jasno prezentiramo sve promjene koje mogu biti vodič u području transformacije autorskih i srodnih prava na teme: