soccer jerseys Wholesale nike NFL Jerseys Wholesale nike jerseys nike nfl jerseys basketball jerseys cheap basketball jerseys china Wholesale Jerseys supply Cheap Jerseys from china NFL Jerseys free shipping Wholesale Jerseys China Nike NFL Jerseys Wholesale nike Jerseys wholesale jerseys supply wholesale jerseys usa cheap Snapback Hats
O nama | Pixel | Udruženje za art i vizualno komunikacijske vještine

O nama

Pixel je nezavisna, neprofitna i nevladina organizacija osnovana 15.01.2004. godine sa primarnim ciljem da doprinese razvoju civilnog društva, te utječe na pozitivne promjene u oblasti kulture, komunikacija, prava i informacijskih tehnologija.

Udruženje je registrovano u Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine pod brojem BiH RU – 136/03. Porezni broj Udruženja je 4200891210004. Organizacija je nastala iz samostane inicijative građana s ciljem podizanja svijesti i unapređenja obrazovanja, što će doprinijeti bržim tranzicijskim procesima ka evropskim integracijama.

Kultura inspiriše, jača i angažuje kreativne potencijale da kreiraju demokratska društva. Pixel kroz svoje projekte inicira i podržava kulturnu razmjenu i kreativnu industriju u BiH i regiji Jugoistočne Evrope. Udruženje također prezentira kritičko i kreativno razmišljanje o savremenim medijima, intelektualnoj svojini, kulturi i inovativnim audio-vizualnim umjetnostima u multidisciplinarnom kontekstu.

Volenteri koji u rade u udruženju Pixel potiču društvene, ekonomske i kulturne promjene. Animiraju učešće građana u demokratskim procesima, jačaju kapacitete pojedinaca i organizacija, rješavanjem problema u široj društvenoj zajednici.

Pixel je, zahvaljujući svojim članovima i vezama sa najznačajnijim svjetskim istraživačkim, kulturnim i obrazovnim institucijama, postao sprega između modernih saznanja i pojedinaca i institucija kojima je to znanje neophodno.

U saradnji sa najvećim stranim i domaćim autoritetima iz različitih oblasti, Pixel je razvio i unaprijedio široku mrežu saradnika i partnerskih institucija.

Ciljevi udruženja su: